Thursday, October 8, 2009

Lovely Cats


Neo yang macho


Bestnyer bila ader orang sikat kan snowy????


Lepas sikat baru dapat peluk


Hiahgg!!! berat nye!!


Hurmmm...syok dapat dukong Neo nih

AIDILFITRI 2009


Alhamdulillah...tahun ni adalah hari raya pertama aku sebagai isteri...dan hari raya yang pertama aku sambut dengan suami serta family tercinta


Gambar kenangan family kami...kesian Nadia...menyerlah dengan warna baju warna pink..kononnya tema warna kelabu..tp x menjadi...


Adik Beradik Tersayang


Saudara yang terdekat


Bestfriend yang setia...

Tuesday, September 1, 2009

Happy Ramadhan 2009


Ini sebenarnya jamuan kecil-kecilan sempena nk menyambut bulan ramadhan. masing2 menyumbangkan lauk2 yang dimasak sendiri. As buat ayam goreng speacial dan sambal tempe, kak su buat sambal udang, lia dan ziela buat kangkung belacan, nurul masak nasik, dan aku buat gulai lemak ikan kering. Yang lelaki2 plak menyumbangkan keropok2, air dan kacang


Ni la gulai nyer...xpenah2 aku buat...tp sbb dh dicabar oleh bos dan as...aku buat la... nasib baik menjadi...kalau x, mkn nasi x berkuah ler gamaknyer


Ni ayam goreng as...sedaaaaaap


Apelagi, makan la....gambar geng pompuan jer sempat dirakam...sbb geng lelaki dh gi semayang Jumaat


Pos kekenyangan........


Ini plak hari gotong royong....huuuuhh posa2 ni bleh plak gotong royong cuci opis ek...
kami team prempuan bersedia!!! heyaaaahhh


Cuci jangan x cuci... semangat tu yang penting!!!!


The best post....setelah penat mencuci akhirnya dapat berehat jgak...
Dah penat mencuci kitorang pun bercadanglah nk buka puasa kt MY FRIEND TOMYAM..
Jom waktu berbuka dah nk dekat nih.......


Lauk2 yang bakal kitorang makan jap lagi...antaranya Ikan siakap Laprik, Daging blackpaper, Sawi Jepun Sos Tiram, Tom Yam

Air oren jus dan yg sebelah tu mmg speacial ( AIR MY FRIEND )
Sedap sgt...mcm2 ada dlm air tu. ada buah nangka, buahan campur, jeli, strawberry dn lain2


Masing2 tengah tunggu azan...x sabar nak bebuka...nyam3
Alhamdulillah dapat berbuka ramai2..termasuklah staff dr HQ yang dtg masa tu


Yang ni group yg tukang perabih makanan...memang xkan membazir


Alhamdulillah......




Wednesday, July 1, 2009

Nak gi Dating....


Walaupun dah kahwin, tetap kena dating jugak...


Skali skal teringin jugat nak makan western, so kami pilih la MY SOUP CAFE ni...kedai baru kat Uda ni...sajer nk try kot2 sedap la kan..Lagi pun cam sesuai jer nk dating kat sini... sebab x ramai orang.hehehe


Sementara tggu pesanan sampai, kami dihidangkan dengan mushroom soup + garlic bread...


Ni lah hidangan yg kami pesan, aku pesa Mixed Grill ( chicken grilled, RibEye dan Beef ) my Hubby plak oder Griiled Chicken Chop


Hemmm ... abis...ni Hubby punyer pinggan...dia mmg sentiasa akan habis kan... tiada pembaziran...aku nyer pinggan ader skit2 yg x abis...
mmg sedap makan kat sini...harga pun berpatutan la... so aku bagi 4 bintang!

Tuesday, June 30, 2009

Sayangi Negara Kita ( BTN )


20 Jun 2009 - Perjalanan dari Kompleks Kraf K.L ke Kem Ulu Kernas, Perak. Di luar timgkap van, kelihatan luas pemandangan, sejuk pemandangan. TETAPI di dalam vannnn.....


Erggggghhkkk!!! ... amat sempit pemandangan la plak...Kesian kat member yang agak besar tu..terpaksa menahan kebas...Sabar yer Wan....


Walaupun dalam keadaan demikian..wajah masing2 tetap memberi senyuman yang berMAKNA...heheheh ( syazwan,k.yus,k.zu,aini,mijah,farah, wan, fadhil dan Ahmad - sit depan )


Hari pertama dalam Kursus Biro Tata Negara...Kena pakai baju cam budak2 sekolah..Layan jer la..peraturan katakan...


Ni dalam dewan - taklimat , tazkirah , persembahan semua kat sini..
Fasilator semua best2...tidak seperti yang digambarkan...Thanks pada fasilator2 yang telah banyak memberi pengetahuan kpd kami.


Ni aktiviti untuk kecerdasan diri...lupa lak nama aktiviti ni..ala yang turun dinding pakai tali tu... Fire wall kot.


Aku ngan Mijah tengah tunggu turn...Best tau dapat turun dr dinding tu...tp gambar aku ader pada farah la plak..dah dapat nanti aku add la.


Ni aktiviti last. KEMBARA dalam hutan. Kumpulan kami yg 1st sekali sampai ke check point. Ni tgh lalu rintangan labah-labah.


Ni dah sampai ke puncak bukit...penat nyer panjat bukit Tuhan jer la tahu..


Akhirnya sampai gak ..ms ni hari dah nak hujan..sampai jer ker kem aku kena hisap darah ngan pacat kat leher dan betis...eiiiii geli geleman lak rasa...
Anli kumpulan yang sporting ( Ahmad, Suhaimi, Khairul,K.Asna, K.Ani, Rotta, Min, Hidayah dan )

Wednesday, June 17, 2009

bANAna MeMoRy........


Bersama member kraftangan Shida, June, k.zu, Mai dan Juju
post dulu sbelum berBANANA.....Yeaaahuuuuuuuuuu!!!!


Harap maaf gambar ms berBANANA x clear sebab so gambar yang dh selesai jer lah...
syok beb naik BANANA ni...last skali kitorang diterbalikkan...abis tertelan air smua. kakakaka....

Tuesday, June 16, 2009

Citer pasal makan la plak...


Pernah gi Senibung Seafood tak? kat sini makanan seafood best2..
ni gambar tahun lepas, saje je nk masuk dlm blog...paling best malam tu kitorang makan LOBSTER.....nyam3!


LOBSTER tu menjadi mangsa kat mulut feruz ni...hahaha makan3!


Makan3! jgn x makan...makan sampai kenyang!


Erhhhhh... Kenyang nyer...tu la tanda hati senang...betul tak? hehehehe
tp sorok perut tu skit.......